Punkrock Pile-Up

Na 14 jaar en 27 edities hielden we het met Hoefslag Festival voor gezien. De rek was er een beetje uit, en met het wegvallen van onze vaste locatie bij café ’t Hoefke besloten we dat vorig jaar in het Zwijnshoofd de laatste editie zou zijn.

Maar het bleef toch kriebelen. Met de laatste editie in de grote zaal van het Zwijnshoofd hadden we ook wel de smaak te pakken om van een klein zaaltje bij een café naar een groter (pop)podium te gaan. Dus hebben we een beetje gebrainstormd over hoe dat er uit zou moeten zien. We kwamen er al wel snel achter dat ondanks de fijne zaal, het Zwijnshoofd voor ons niet ideaal zou zijn; we zouden behoorlijk wat vrijwilligers moeten regelen om die avond te kunnen draaien. Geluid en licht is allemaal aanwezig, maar de mensen voor achter de knoppen niet. Ook wilde we een grotere naam kunnen boeken om die grote zaal ook vol te krijgen. Daar was dan weer budget voor nodig wat ook weer geregeld moest gaan worden. Kortom: een berg zaken waar wij niet echt warm van werden, wij wilden gewoon een toffe punkrock avond neerzetten.

We hadden een samenwerkingspartner nodig en die hebben we gevonden, en wat voor één: Gebouw-T! Daar hadden ze wel oren naar wat wij wilden organiseren en zij hebben de middelen qua zaal, licht, geluid en mensen voor achter de knoppen en de bar. En er was budget voor grotere namen. Na een aantal keer overleggen was er een shortlist met bands voor de eerste editie en een nieuwe naam: Punkrock Pile-Up!

De eerst volgende editie is op vrijdag 15 mei in Gebouw-T met niks als niemand minder dan I Agains I en Drunktank die samen met Appendix spelen.